Tuesday, May 21, 2013

Bietii infractori

eliberati-l pe Gigi Becali
S-au adunat ca la moaste

          Deja e confirmat si batut in cuie ca poporul roman e un popor uituc, de ajung oamenii sa planga de mila infractorilor.


       Sunt ferm convins ca tineti minte un criminal care a scapat de moarte ca prin urechile acului pe o partie de schi, dupa care a adus moartea in familiile altora, urcandu-se pe contrasens cu jeep-ul pe o masina care circula regulamentar, trimitand toti pasagerii in lumea celor drepti. Intr-o tara unde exista un dram de justitie, Serban Huidu infunda puscaria. In patria mormolocilor insa, el a fost plans si jelit de un numar impresionant de scelerati, ingrijorati fiind ca acest criminal nu va putea trece peste durerea pricinuita de accidentul provocat. Nu am auzit pe nimeni sa-i planga sau macar sa se gandeasca la toti aia facuti una cu pamantul, oameni nevinovati care s-au nimerit exact unde credea asta ca e mosia lui si si-au pierdut viata. Nesimtitii naibii, cum n-au stiut ei sa stea acasa si l-au si incetinit pe criminal din drumul lui! En fin...

            Deja e arhi-cunoscut faptul ca Gigi Becali a fost (din nou) condamnat la puscarie cu executare. Nimic anormal pana aici si nici o surpriza, cu exceptia faptului ca poate unii (printre care si eu) nu mai credeau in vreo finalizare a cazului, asa cum e dosarul transferurilor. Ei bine, nici n-au apucat sa-i puna la Becali "bratarile" ca deja facebook-ul e inundat de pagini, conturi si petitii pentru eliberarea lui Gigi. Motive sunt diverse, insa unul ma frapeaza de-a dreptul - De ce sa mearga Gigi la puscarie, daca Huidu nu a fost condamnat? Asa se pune problema - de ce sa avem parte de putina justitie cand putem sa nu avem deloc? Oricum, eu am spus-o si o repet, condamnarea lui Gigi nu e deloc intamplatoare, mai ales ca vine in momentul in care grosul mafiei din sportul romanesc a fost pasuit in celebrul (deja) dosar al transferurilor. Era nevoie de o "fumigena" ca sa atraga privirile de la acel subiect si ce altceva era mai bun decat un cioban aruncat dupa gratii?
  
                   Se vede in imaginea de mai sus ca toti oamenii de vaza au iesit sa-l apere pe Becali, si tind sa cred ca majoritatea sunt de pe la GSP, Pro Sport, Gigi Sport...pardon! Digi Sport, Sport.ro si alte instrumente media dependente de acest personal pamfletar. Probabil ca Gsp si Prosport vor avea de saptamana viitoare doar vreo 2 pagini in total, deoarece fara Gigi Becali, celelalte 24 de pagini nu vor mai exista, iar programul de emisie la canalele mentionate anterior se va reduce la vreo 2 ore, timp in care vor prezenta ce au vorbit cu Gigi la vizita.

              Lasand gluma la o parte, vedem un adevar trist, o realitate unde infractorii sunt plansi de aia multi si nu foarte rasariti si multi devin cei mai indarjiti aparatori ai unuia de care nici nu le pasa cu 2 secunde inainte sa auda stirea. Acum toti conduc campanii de sensibilizare, plang in statusuri schimbate la fiecare 2 minute si pasate de la bocitoare la bocitoare, sa se vada cat de iubit el el, cel care si-a luat libertatea de a-si face dreptate singur, de a frauda statul si de a se crede deasupra legii. Asta e unul din multele motive pentru care Romania a ajuns in starea in care e, pentru ca sunt prea multi mormoloci care inchid ochii pana si la crima, doar de dragul de a parea...mai bun?!

               Concluzia e una simpla - oricine incalca legea, ar trebui sa plateasca, indiferent ca au platit si altii in situatii similare sau nu. Si mai mult ca sigur ca cei care le plang de mila infractorilor sunt persoane care nu au fost in vreun fel afectate de actiunile respectivilor. Dar mergem inainte... A inceput telenovela "Free Gigi"! Pacat ca s-a inchis Zero Tv, ca acum o faceau uitata pe Elodia!

S-ar putea sa va intereseze: Sinuciderea ratiunii

                                                          Ipocritu' Zu

No comments:

Post a Comment