Tuesday, January 10, 2012

Romanticul oraș Füssen - Un oraș în care vrei să te întorci mereu

Fussen, Germania - Un loc linistit
Oras de poveste, la poalele muntilor
Bine v-am regăsit dragilor! Uitasem să vă aduc la curent cu ce s-a mai schimbat în viața mea în ultimul timp, dar recuperez acum. M-am apucat de scris pentru ziarul românilor de aici din Irlanda, Informația Irl. Este o publicație mai veche, însă o perioada nu a fost publicată și ne-am gândit noi, o mână de oameni că ar prinde bine un portal informativ, al românilor de aici de pe insulă și nu numai, un portal care să fie caracterizat de seriozitate și lipsit de interese comerciale. Așadar cam orice articol voi posta aici, va apărea și pe informatia.ie cu excepția articolelor în care îmi exprim părerea proprie referitor la probleme care nu sunt de publicat în ziar, precum articolul anterior. Așadar voi continua azi cu un alt articol în care voi prezenta unul din minunatele locuri pe care le-am vizitat!

Dacă in articolul trecut ofeream informații referitoare la călătoritul în Bavaria, azi vom merge în Füssen, un alt oraș aflat nu departe de granița cu Austria, la Sud-Sud-Vest de Munchen.
Situat în zona romantică a Bavariei, Füssen impreuna cu localitatea alăturată Hohenschwangau alcătuiesc o destinație de vis atât pentru iubitorii sporturilor de iarnă, cât și a împătimiților de istorie și natură. Aflat la poalele Alpilor, această localitate oferă un loc retras de recreere, dar și un punct de pornire pentru practicarea sporturilor de iarnă, fiind foarte aproape de regiunea Tirol din Austria, iar muntele Tegelberg cu o pârtie care totalizează 7 km lungime este la doar 10 minute de mers cu autobuzul. Pentru a ajunge în vârful muntelui există o telecabină care te transportă parcă in altă lume. Ținând cont ca am vizitat tocmai în mijlocul iernii Füssenul, tot timpul a fost cam incețoșată vremea și datorită lacurilor din zonă, unde vara se organizează croaziere. Însă în vârful Tegelbergului, deasupra norilor ne-a așteptat o priveliște care ne-a tăiat răsuflarea. Las pozele atașate articolului să vorbească de la sine.
Pe lângă aceste activități recreaționale, Füssenul este cunoscut in lumea întreagă pentru cel care a fost declarat drept ”cel mai frumos castel din lume” - Neuschweinstein. Sunt sigur că toată lumea știe faimosul castel Disney, cel care apare la începutul oricărei producții ale acestei companii, însă puțini știu că sursa inspirației lui Walt Disney este chiar retrasul castel Neuschweinstein. A fost construit la cererea lui Ludovic al II-lea, sau ”Nebunul” cum i se spunea, însă regele a murit înainte să-și vadă castelul terminat. Ridicat pe coastele Alpilor, la câteva sute de metri de un alt castel al aceluiași rege, Neuschweinstein atrage pe tot timpul anului vizitatori din toate colțurile lumii. Din fire sunt foarte pasionat de castele si cetăți, iar vizitarea acestuia a fost unul din visele mele care s-au împlinit. Füssen oferă și el cladiri cu o arhitectură exceptională, cu străduțe pietruite pe care să te plimbi visător în timp ce admiri vitrinele magazinelor sau în drum spre un restaurant cu bucătărie locală.
Am petrecut în Füssen revelionul, însă îmi doresc nespus să revin acolo pe timp de vară, pentru a lua la picior cărările de munte care duc de la castel până în vârful Tegelbergului. Vă recomand cu căldură această destinație și vă las să vă delectați cu câteva poze ”de la fața locului”.

Articolul din Informația, cu tot cu poze, îl găsiți AICI


S-ar putea sa va intereseze si: Linadau am Bodensee
                                                   Cu Mocanita pe Valea Vaserului

No comments:

Post a Comment