Tuesday, July 20, 2010

Coplexul CFR Cluj


Tot mai des, inaintea meciurilor echipei CFR Cluj, auzim prin presa de acest "Complex CFR Cluj". Echipele care nu prea au un istoric favorabil in fata trupei din Gruia sunt "diagnosticate" cu acest complex.

Asa s-a intamplat si cu Unirea Urziceni inaintea meciului de Duminica. Le plangea de mila presa si ei se vaitau si se imbunau cu gandul ca vor reusi sa treaca peste acest asa-zis complex. Si dupa cum a decurs prima repriza, ialomitenii se dovedeau neputinciosi in fata puterii feroviare. CFR-ul juca un fotbal cum rar vezi si nu oferea Unirii nici macar un moment in care sa aiba timp sa suspine cu regret. Pun pariu ca orice roman care s-a uitat la acel meci deja vedea CFR ridicand cupa de campion si dupa urmatorul campionat intern. Si la cum juca CFR-ul, era o prezumtie mai mult decat reala. Visam cu ochii deschisi la dezastrul pe care-l vor provoca in grupele Champions League. Asta pana la pauza...

Dupa pauza a lovit cu adevarat "Complexul CFR". Pentru ca presa vede tot timpul durerea din sufletul competitoarelor echipei clujene, nu are niciodata timp sa vada cine sufera cu adevarat de acest complex - CFR Cluj. Duminica am vazut cum tocmai echipa din Ardeal era victima propriului complex. Si din pacate nu a fost pentru prima data. CFR Cluj sufera de complexul care-i poarta numele mai multe decat orice alta echipa din Romania. Dupa o prima repriza impecabila, echipa s-a schimbat radical la pauza. Parca au venit pe teren alti jucatori, sub acelasi nume. Un joc execrabil pe care sunt ferm convins ca nu-l observam daca eram pe stadion, insa m-a zgariat pe retina vazandu-l la televizor. Echipa clujeana s-a vazut cu sacii-n caruta dupa prima repriza, ferm convinsi ca Urzicenii au facut in pantaloni, asa ca s-au relaxat total - au fost loviti de adevaratul complex CFR Cluj. Din cauza acestui complex am pierdut foarte multe puncte in trecut si dupa cum se vede, mai avem puncte de pierdut, fapt de care vor profita toate echipele, de la cele mai puternice la cele mai slabe. Tot ce pot sa fac e sa sper ca echipa se va vindeca usor de aceasta "boala" si ca vor putea sa fie o adevarata putere pe toata durata meciului, nu doar o jumatate de meci. Abia atunci, "complexul CFR Cluj" va capata cu totul alt inteles, cel menit si nu cel inchipuit.

Cu toate acestea, trebuie sa admit ca am trait la maxim meciul si am sarit de pe scaun si am strans din dinti la loviturile de departajare si sunt foarte fericit ca inca un trofeu s-a asezat langa cele existente deja. Traiesc doar cu regretul ca nu am fost in tribune, sa ma bucur alaturi de familia CFR-ista. Dar vin meciurile din Champions League si voi avea grija ca echipa sa aiba inca un suporter in tribune.
Felicitari CFR Cluj!

No comments:

Post a Comment