Saturday, February 20, 2010

Din tara nimanui...


De cand m-am intors acasa, in Romania, am tot vazut lucruri si intamplari si de fiecare data tot ziceam: "trebuie sa scriu pe blog..."
S-au adunat multe de scris, poate mult prea multe, iar de fiecare data concluzia ducea spre acelasi dezgust si scarba fata de mentalitatea generala, fata de situatia in care se balaceste Romania.Au fost si niste exceptii, unele lucruri care m-au surprins foarte placut.Le voi scrie cele placute in alt post.Aici voi trece doar cele tipice romanesti.

Am fost la cumparaturi in magazine de tipul hipermarket, supermarket, etc.Peste tot vezi produse care iti ofera 20% gratis, 100 g gratis, 50% gratis, etc.Surpriza a venit in momentul in care am vazut preturile de pe raft si mai ales cand am vazut ca un produs care are de ex. 500 g costa o suma,iar acelasi produs, cu un plus GRATIS, costa mai mult.Unde e gratuitatea, ma intreb?Asta e o bataie de joc la adresa cumparatorului. Romania e singura tara unde gratuitul are pret.Veniti si luati portocale gratis, nu costa decat 4 lei kg!!! Te doare mintea,nu altceva...

Romania se afunda in criza ca un bolovan intr-un lac, chiar daca majoritatea tarilor au inceput sa se redreseze.Romanii au folosit criza drept motiv la furturile pe care le faceau,iar hotiile au luat asa "viteza" de nu le mai pot opri astia nicicum.S-au apucat de concediat profesori, iau alocatii de la copii, iau pensii de la aviatori, dar guvernul isi aloca 80 MILIOANE de EURO pentru vacante si concedii. Criza e pentru prostii de jos, nicidecum pentru cei care ne conduc.

Mare balacareala la tv cu alegerile din cadrul PSD.Nu-ti vine sa crezi cat de spalati pe creier sunt cei care apartin acelui partid.Din punctul meu de vedere tot Iliescu o sa conduca acel partid pana o sa-i bata astia cuie in sicriu.In plus, se manjesc cu cacat unul pe celalalt, in frunte cu sclavul Geoana si analfabetul Vanghelie.In plus, cand arata imagini de la ei de la CONGRES, parca e de pe vremea comunismului, fiecare cu pancarte prin care isi exprima dragostea si iubirea neconditionata pentru culoarea de pe care lipseste secera si ciocanul.Am atasat o singura poza la acest subiect, o poza la care va rog sa va uitati atenti si sa imi spuneti daca e sau nu vreo asemanare intre cele doua cadre.Si-au adus vrajitoare sa-i descante la congres...cred ca asta spune totul!

Trece zapada si strazile arata precum Germania dupa bombardamentul aliatilor, dar soferii fac coada la platit taxe.Asa de bine ne-a educat tovarasul Iliescu la mineriada, de nimeni nu mai indrazneste sa spuna nimic? Oamenii isi rup masinile in craterele de pe sosele, dar nimeni nu misca un deget.Se fac "plombe" de milioane de Euro, care o sa tina pana la Paste, ca dupa aia mai baga alte cateva zeci de milioane ca sa asfalteze peste plombe.Dar ne plangem de criza...

Acuma, intr-o seara erau discutii despre reducerea numarului de porci din clasa politica, conform dorintei poporului, exprimata la referendum.Toti se jelesc ca asa ceva nu se poate, ca tara asta o sa devina instabila, bla,bla.Oare cretinii astia considera ceva stabil in tara asta?Ca Romania, la ora actuala e ca un cub de gelatina, inalt de 1 m, si e pe punctul de a se imprastia de tot.Se plang ca e nevoie de toti oamenii care dorm in senat si parlament, dar nu vine nici un dobitoc cu propunerea sa-i pastreze pe toti, dar sa le injumatateasca veniturile(nu salariile).Ca pana la urma, pe noi asta ne roade, ca astia dorm acasa, dorm in masina, dorm in avion, dar dorm si la munca.Si pentru atata somn, isi iau o roaba de bani.As putea sa continui cu subiectul asta, dar imi creste tensiunea deja...

Piticul mincinos(BOC) a spus ca nu vor scadea salariile, insa a mai gasit niste taxe, ca nu cumva sa ne ia cineva locul fruntas la taxe.Dezamagirea a atins cote neasteptate in sinea mea si intrebarea care ma apasa (pana cand?) tinde sa-si gaseasca raspunsul de curand, pentru ca nu stiu cat vor mai rezista oamenii in conditiile astea.Talhariile au crescut haotic deja, iar pana la o debandada totala nu mai e mult.

Esti obligat de stat sa platesti asigurarile sociale, insa o mana de oameni au murit in ulitimul timp asteptand acasa salvarea, care intarzia sa apara.Am auzit ca la un bolnav decedat a ajuns salvarea dupa 2 ore.Si nu era zapada, nu erau probleme din cauza naturii, doar ca nu a ajuns salvarea mai repede.Nici nu pot sa trag o concluzie dupa aceste evenimente, dupa o indiferenta atat de crunta.

Si lista ar tot continua, dar mi-e ca va saturati si voi, dragi prieteni, sa tot cititi atata amar de nepasare, ca doar cunoasteti situatiile foarte bine.Ramane sa speram, ca la asta suntem cei mai buni, sa speram ca o sa fie mai bine.

Va doresc numai bine!

1 comment:

  1. te doare atata adevar pe bune... si se mai intreaba "astia de sus" de ce pleaca marile valori din tara asta... uite de asta.Bravo

    ReplyDelete