Sunday, October 25, 2009

Scuze, am obosit!

Cam asa suna penibila explicatie a presedintelui echipei CFR Cluj intr-o declaratie citata de Prosport. Isi cere scuze fanilor care au facut deplasarea pentru a gusta din umilinita la care-i supune echipa - prin rezultate si conducerea clubului - prin indiferenta! Aparenta grija fata de stima suporterilor este cu atat mai dezgustatoare cu cat astfel de umilinte au mai fost aruncate asupra fanilor care au mers si la Eindhoven sau la alte meciuri din trecut, insa nu s-a sinchisit nimeni sa mangaie "pe crestet" fanii. De data asta a fost altfel, pentru ca "ne-am prostit in vazul unei intregi tari", dupa cum suna un mesaj venit din fata vreunui televizor si am ridiculizat spiritul de mercenar care a inflorit la Cluj, la CFR!
Cum sa nu fie obositi jucatorii cand clubul Obsession din Cluj nu se inchide pana nu ajung si "vedetele" ca sa-si faca de cap pe acolo, sa bea, sa se chefuiasca, iar mai apoi sa-si stoarca ultimele puteri in suporteritele CFR-ului! Cand zic suporterite, nu ma refer la cele care tin cu adevarat la echipa, ci la cele care tin la alte parti alte jucatorilor care alcatuiesc echipa. Duma cu "timpul liber" nu tine atunci cand tu vrei performanta si trebuie sa joci de 3 ori in 7 zile, dar nu toti tin cont de asta. E dureros cum a ajuns acest club, sub atenta supraveghere a conducerii care pare ca a uitat greutatile pe care le-au intampinat pentru a ajunge aici. Vrem performanta, dar daca se poate sa invinovatim vantul pentru rezultatele penibile si pentru incompetenta de a juca macar cum jucam in "intertoto". Pe vremea aia mergeam la Saint Etienne o mana de oameni ca sa-i vedem pe Tilinca, Anca,Minteuan, Munti si neobositul Panin (da, cel de azi) cum veneau gloriosi la final de meci sa dea mana cu noi, sa alerge cu steagul alb-visiniu pe teren si sa ne faca mandri ca suntem acolo pe stadion. E drept ca si aceasta "generatie" ne-au facut sa varsam lacrimi de bucurie, insa nu pot sa ma tot bucur pentru victoria de la Roma, in vreme ce jucatorii de bucura de victorioasele lor cuceriri de prin cluburi.
Atata vreme cat clubul permite o viata de hoinar, rezultatele vor intarzia sa apara, iar Tony(jucatorul) va continua sa-si ceara iertare dupa meci de la suporteri, pentru incompetenta altora, chiar daca el nu a jucat acel meci. Scuzele nu sterg umilinta domnule Muresan, asa cum nici nu schimba rezultatele. Nu se moare din asa umilinte domnule presedinte, insa nici calificarile nu se decid in cluburi!
In incheiere, imi aduc aminte de o discutie din Praga, la o bere(ca noi si daca bem, urlam sa se auda si in tara), cu Bodea Calin la masa...discutam despre cum a fost "candva" (acum vreo 3 -4 ani), cand Adi Anca era schimbat in timpul meciului si venea, sarea gardul (mai ales in deplasari) si canta cu noi pana la sfarsitul meciului, cand dupa meci veneau jucatorii pana la gard, sa le stranga mana celor care au fost langa ei in toate bucuriile si umilintele. Atunci nu era nevoie sa spele putina nimeni, pentru ca insusi puterea de caracter de a merge sa le strangi mana celor pe care i-ai dezamagit era un "imi pare rau" mai bine inteles decat o scuza penibila!
Dar astea deja se incadreaza la capitolul: "A fost odata..."

1 comment:

  1. absolut corect....e cam "obosita" mintea domnului presidente mai nou...nu mai gaseste decat scuze penibile...ahhhhh...dar ce as face la echipa aia de as fi Seriff acolo :D

    ReplyDelete