Wednesday, October 7, 2009

Blogul si sportul

In ziua de azi tot mai multa lume isi face un blog.Unii pentru a-si exprima gandurile "in vazul tuturor", iar altii poate doar de curiozitate sau pentru a avea si ei un blog.Acest "curent" i-a cuprins de multa vreme si pe ziaristi care considera ca nu au destul spatiu in publicatiile la care lucreaza, pentru a-si expune parerile, asa ca si-au deschis propria lor "publicatie". Nu e nimic rau in asta, avand in vedere ca multi chiar au ceva de spus, iar spatiul dedicat de catre sefi este restrans. Unii isi deschid blog din dorinta de a interactiona cu cititorii, de a le raspunde la mesaje; altii raspund doar la mesajele care nu necesita nici o argumentatie din partea lor sau doar celor care ii simpatizeaza. Multi jurnalisti insa si-au deschis blog pentru ca prostia care o debiteaza nu incape in nici o publicatie.
Asa am dat azi peste blogul lui Mihai Mironica, un jurnalist(sau ce o fi) de la Prosport. Cand am citit articolul la care v-am dat trimitere, am simtit o senzatie de greata dar si una de "deja-vu". Voi incepe cu cea din urma senzatie, ca nu sunt multe de spus.Referitor la faptul ca atunci cand mergi la meci in Ghencea, trebuie sa lasi la poarta cam tot ce ai la tine. Tin minte ca la un meci a trebuit sa scoatem bateriile din aparatele de fotografiat, ca nu cumva sa aruncam cu ele dupa jucatori. Pe langa baterii, am fost nevoiti sa lasam la poarta toate monedele, cheile sau orice altceva ce putea sa se desprinda din mana in vreo directie necorespunzatoare. Bineinteles ca dupa meci, cand fiecare a mers sa-si ceara inapoi lucrurile lasate in grija celor cu 2 clase, a inceput scandalul si asa ne-am trezit batuti de jandarmi. Ca asa e legea si civilizatia la noi. Sa trec peste acest moment de scarba provocat de acel stadion cu tot cu angajati si sa revin la minunatul Mihai Mironica.
Dansul arunca cu lopata balegar peste echipa care reprezinta Romania in Champions League - Unirea Urziceni. Nu am inteles unde este echidistanta jurnalistica in ciorna scrisa de el. Daca o luam pe firul logic si ne uitam ca orasul Urziceni are o populatie putin peste 17.000 de locuitori, nu stiu de unde s-ar putea umple un stadion cu peste 27.000 de locuri cu suporteri ai Unirii. Sa spunem ca lumea ar trebui sa sustina echipa tocmai pentru ca reprezinta Romania. Da, asa e, insa uitam ca nici la meciurile "Nationalei" disputate in Bucuresti lumea nu s-a ingramadit la stadion si echipa aia chiar ca reprezinta Romania. Nu vreau sa-l cataloghez nicicum pe acest "scriitor" dar consider o jignire la adresa echipei Unirea Urziceni acele randuri mizere, o jignire la munca si seriozitatea unei echipe intregi, a unor oameni care au crezut in ideea ca si alte echipe pot sa ajunga in Champions League, nu doar cei care au zeci de mii de suporteri. Intr-o tara in care totul e pe dos, ziarsitii (unii) se straduiesc sa ne demonstreze ca... asa e!

2 comments:

  1. Mironica e un genial...nu uit cat traiesc comentariul meciului de la Roma! Si cu asta am spus tot! :)) Ma bucur tare Morosene ca ne mai scri si tu cate ceva!

    ReplyDelete
  2. foarte multi gazetari sunt spagari, in fuctie de spaga ei isi scriu articolele

    ReplyDelete